Emir Giriş Ekranları


Emir Giriş Ekranları

Bu başlık altında uygulama içerisindeki emir giriş ekranlarını anlatacağız. Öncelikle toolbar'dan başlayalım.


Aşağıda ekran görüntüsünde sarı ok ile gösterilen alan Emir Giriş Ekranını açar. (Görsel 1)

Matriks Web Trader Toolbar
Görsel 1



Burada dikkat edilmesi gereken Favori Sembol alanında hangi piyasaya ait sembolün seçili olduğudur. Yukarıdaki örnekte gördüğünüz üzere "GARAN" sembolü, yani Pay Piyasası sembolü seçilidir. Dolayısıyla AL SAT butonuna bastığımızda GARAN sembolü seçili olduğu için "Hisse Emir Giriş Ekranı" açılacaktır. 
(Görsel 2)


Matriks Web Trader Emir Giriş Ekranı
Görsel 2


Şimdi aynı işlemi Favoriler alanında VİOP sembolü ile yapalım. Örnek olması adına FGARAN sembolü üzerinden devam ediyoruz. (Görsel 3)

Matriks Web Trader Toolbar
Görsel 3


FGARAN bir Vadeli Piyasa sembolü olduğu için bu sefer AL SAT butonuna bastığımızda "Hisse Emir Giriş Ekranı" değil, "VİOP Emir Giriş Ekranı" açılacaktır. 
(Görsel 4)

Matriks Web Trader VİOP Emir Giriş Ekranı
Görsel 4


Özetlemek gerekirse AL SAT butonunun mantığı favori sembol anındaki sembol ile ilişkilidir.

Yine toolbar'dan devam edecek olursak bir diğer alan Hızlı Al-Sat ekranı. (Görsel 5)

Matriks Web Trader Toolbar
Görsel 5



Bu alan da yine yukarda anlattığımız AL SAT ekranı mantığıyla çalışmaktadır. Favori sembol alanındaki sembole göre otomatik olarak ekran açılmaktadır. Bu alanın en büyük özelliği adından da anlaşılacağı üzere hızlı bir şekilde emir gönderebilmemizdir. 


Ekran üzerinden anlatacak olursak gördüğünüz gibi tek tuşla emir gönderilebilecek şekilde ayarlı olarak ekran açılmaktadır. (Görsel 6)

Matriks Web Trader Hızlı Al-Sat Ekranı
Görsel 6


Bu ekranda Limit Al - Limit Sat alanlarından alım satım yapılabileceği gibi kademelerden de yapılabilmektedir. Yani örneğin alım işlemi yapmak istediğimizde yukardaki al - limit al alanları dışında kademelerdeki rakamlardan da ilgili kademeye emir gönderebiliyoruz. 9,58'den FGARAN almak istediğimizi varsayalım. Aşağıda sarı kutu ile işaretlenmiş alana çift tık yaptığımızda ilgili kademeye Alış Emri gönderilecektir. (Görsel 7)

Matriks Web Trader Hızlı Al-Sat Ekranı
Görsel 7


İşlem gerçekleşmeden önce Emir onay ekranı da karşımıza çıkacaktır.. (Bu onay ekranını ayarlar'dan değiştirebiliriz, emir onayı olmadan da emir gönderilebilir. Modül Ayarları nedir? Nasıl değiştirilir? (Bölüm-2) başlıklı postumuzda bu konuyu inceleyebilirsiniz) (Görsel 8)

Matriks Web Trader Emir Onay Ekranı
Görsel 8


Ya da tam tersi satış yönlü bir işlem yapılacaksa, örneğin 9,64 den pozisyon açmak, emir vermek istiyorsak aynı şekilde derinlik alanındakı ilgili kademeye çift tıkladığımızda otomatik olarak emir onay ekranı gelecektir. (Görsel 9)(Görsel 9.1)

Matriks Web Trader Hızlı Al-Sat Ekranı
Görsel 9


Matriks Web Trader Emir Onay Ekranı
Görsel 9.1


Toolbardan son olarak açabileceğimiz Emir Ekranı aşağıda görseldeki gibidir. Burada da yine aynı şekilde favori sembol alanında hangi piyasaya ait sembol var ise, o sembole ait emir giriş ekranı açılacaktır. (Görsel 10)

Matriks Web Trader Ana Sayfa
Görsel 10


Örnek; FGARAN olduğu için "VİOP Emir Giriş Ekranı"
 (Görsel 11)

Matriks Web Trader VİOP Emir Giriş Ekranı
Görsel 11


Toolbar dışında uygulama içerisinde fiyat pencerelerindeki sembollerde sağ click menülerinden emir giriş ekranlarına ulaşılabilir. (Görsel 12)

Matriks Web Trader Fiyat Penceresi
Görsel 12


Sol menüden Yatırım Hesabı seçeneğinden ulaşılabilir. (Görsel 13)

Matriks Web Trader Menü
Görsel 13


Portföy alanından sembollere sağ click menüsünden emir giriş ekranına ulaşabiliriz. (Görsel 14)

Matriks Web Trader Portföy Ekranı
Görsel 14



Son olarak Halka Arz emir girişleri konusuna değinelim. 
Sol menüden Halka Arz ekranına ulaşabiliriz. (Görsel 15)

Matriks Web Trader Menü
Görsel 15


Burda şöyle bir detay var; Borsada talep toplama yöntemiyle Halka arz olan hisselere bu ekrandan emir verilmektedir. Bunun dışındaki hisselere normal emir giriş ekranlarından verilebilir.