Pencere Bağlama Özelliği Nedir? Nasıl Uygulanır?



Pencere Bağlama Özelliği Nedir?

Pencere bağlama özelliği, Matriks Web Trader'ın en önemli özelliklerinden bir tanesidir. Analiz yaparken, veri takibi yaparken bir hisse ile alakalı aynı anda birden çok modülü takip edeceğinizde işinizi kolaylaştıran bir özelliktir.

Yani örneğin borsa takip ederken hem Derinlik, hem Emir Ekranı, hem Teknik Analiz Grafiği, hem Aracı Kurum Dağılımı modüllerini birbirine bağlayabilirsiniz. Modülleri birbirine bağladıktan sonra herhangi bir tanesinde sembol'ü (hisse ismini) değiştirdiğinizde tüm modüllerde aynı anda değişecektir.


Nasıl Uygulanır?

1-) Kullanacağımız modülleri açalım, hepsinde tek tek sağ tıklayıp Pencere İşlemleri > Bağla seçeneğini seçelim. (Görsel 1.1) (Görsel 1.2)

Matriks Web Trader Derinlik Ekranı
1.1

Matriks Web Trader Aracı Kurum Dağılımı
1.2


2-) Bu işlemleri yaptıktan sonra modüllerin pencerelerinde başlık arka planları turuncu renk olacaktır. Bu artık bağla butonuna bastığımız modüllerin birbirine bağlandığı anlamına gelmektedir. (Görsel 1.3)

Matriks Web Trader Pencere Bağlama
1.3


3-) Bu aşamadan sonra toolbardaki sembol(hisse) bölümüne hangi şirketi yazarsak anında tüm modüller o şirketin verileri ile açılacaktır. (Görsel 1.4)

Matriks Web Trader Aracı Kurum Dağılımı ve Derinlik Ekranı
1.4


4-) En önemli ayrıntı ise; Fiyat Penceresinin de "Bağla" özelliği ile bu modüllere bağlanabilmesi. Fiyat Penceresinde(Takip Listenizde) herhangi boş bir alana sağ tıklayıp, "Pencere İşlemleri > Bağla" olarak ilerleyelim.  (Görsel 1.5)

Matriks Web Trader Fiyat Penceresi (Takip Listesi)
1.5

5-) Artık Fiyat Penceresi(Takip Listesi) ilk başta açtığımız "Aracı Kurum Dağılımı" ve "Derinlik" modüllerine bağlandı. Peki bu ne anlama geliyor? Fiyat Penceresinde(Takip Listesinde) herhangi bir hisseye tıkladığınızda otomatik olarak "Bağla" özelliğiyle bağladığımız "Aracı Kurum Dağılımı" ve "Derinlik" modüllerinde seçtiğimiz bu hissenin verileri açılacaktır. (Görsel 1.6)

Matriks Web Trader Pencere Bağlama
1.6




Buradaki anlatımı yeterli bulmadıysanız konunun detaylı video anlatımını  izleyebilirsiniz;