Kolon Seçimi




 

Matriks Web Trader Kolon Seçimi


Kolon Seçimi

Yukarda sarı kutu içerisinde gösterilen kolon ayarları menüsünde "Kolon Seçimi" seçeneğine tıkladığımızda karşımıza. aşağıdaki gibi bir pencere açılacak. Burada yeşil tik ile işaretli olanlar pencerede var olan kolonları ifade etmektedir. Alttaki yeşil tik olmayanlar (Açılış/Yüksek/Düşük vs) fiyat penceresinde olmayan kolonları ifade etmektedir. Biz kolonları değiştirmek istersek bu alandan yapacağız. Çıkarmak istediğimiz kolonları yeşil tiklerine tıkladığımızda yeşil tikler kaybolacaktır haliyle fiyat penceresinden bu kolonlar cıkacaktır. Alttaki tik olmayanlara da tıkladığımızda onlar yeşil tikli hale dönüşecektir.  
(Görsel 1.1)

 

Matriks Web Trader Kolon Seçimi
Görsel 1.1


 

Biz burada örnek olarak aşağıda ekran görüntüsünde gördüğünüz üzere Sembol/Son/%Fark/Yüksek/Düşük olarak ayarlayacağız. Ayrıca "Kolon Filtresi" alanından aradığımız bir kolon varsa da ismini girerek kolayca bulabiliriz. (Görsel 1.2)

 

Matriks Web Trader Kolon Seçimi
Görsel 1.2


 

Burada ayrıca aşağıda sarı kutu ile gösterilen alandan kolonların sıralamasını da değiştirebiliriz. Yani örneğin biz sembol'den(hisse'den) sonra direkt olarak %Fark kolonu gelsin istiyorsak fiyat penceresinde, aşağıda bahsettiğimiz ikona sol click ile basılı tutarak yukarıya doğru (sembolün altına) taşıyabiliriz. Tüm kolonlar için sıralama ile ilgili bu işlemleri yapabilirsiniz. (Görsel 1.3)


Matriks Web Trader Kolon Seçimi
Görsel 1.3



Tüm işlemlerimizi bitirip "Tamam"a bastığımızda fiyat penceresi istediğimiz kolon ayarlarıyla karşımıza gelecektir. (Görsel 1.4)

 

Matriks Web Trader Fiyat Penceresi
Görsel 1.4